Zaklada Fipro

Pravila privatnosti

Zaklada za financiranje izradbe prototipova FIPRO zalaže se za poštivanje vaše privatnosti i zaštitu osobnih podataka u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti osobnih podataka) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine 42/2018). Zaklada FIPRO kontrolira sve osobne podatke koji su nam dostavljeni te je odgovorna za njihovu pohranu i obradu na pošten, zakonit, siguran i transparentan način.

Korištenje internetske stranice i upotreba kolačića (cookies)

Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, naš poslužitelj globalne mreže na vaše računalo ili mobilni uređaj postavlja jako male tekstualne datoteke, tzv. kolačiće (cookies).

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići ili kolačići prve strane su oni koje postavljaju internetske stranice koje posjećujete i samo ih te internetske stranice mogu pročitati. Mogu biti privremeni ili trajni. Privremeni kolačići (tzv. kolačići sesije) automatski se brišu s vašeg uređaja u trenutku kad napustite naše stranice, odnosno na kraju sesije. Trajne kolačiće koristimo da bi npr. sačuvali vaše postavke kolačića – to nam omogućuje da vaš pristanak za korištenje kolačića tražimo svakih 180 dana umjesto svaki put kad ponovo posjetite naše internetske stranice.

Nemate mogućnost odbiti korištenje neophodnih kolačića jer to utječe na funkcionalnost i mogućnost pregledavanja naše internetske stranice.

Kolačići trećih strana

Naša internetska stranica ne koristi kolačiće trećih strana.

Prikupljanje, obrada i pohrana vaših osobnih podataka

Koje osobne podatke prikupljamo i pohranjujemo?

Prikupljamo i pohranjujemo vaše osobne podatke za potrebe provedbe javnih poziva i  pružanja naših usluga, a to mogu biti: vaše ime i prezime, OIB,  e-mail adresa, broj telefona, adresa stanovanja, stručna sprema, stanje zaposlenosti, organizacija u kojoj ste zaposleni te podaci o osobnim vještinama i kompetencijama.

Dostavom podataka i informacija jamčite da su točni te da ste u cijelosti suglasni s našim Pravilima privatnosti i u njoj navedenim uvjetima.

Zaklada FIPRO ne prikuplja niti obrađuje posebne kategorije osobnih podataka.

Zašto trebamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kako bi mogli provesti postupke prijave i selekcije projekata te dodjele financijskih potpora.

S kime dijelimo vaše osobne podatke?

Prijavitelji podnošenjem prijave prihvaćaju da se njihovi osobni podaci stave na raspolaganje donatoru (Primorsko-goranskoj županiji ili Gradu Rijeci), zakladniku (Sveučilištu u Rijeci) i fizičkim osobama koje sudjeluju u organizaciji i provođenju postupaka objavljivanja javnih poziva, prikupljanja prijava i selekcije projekata te dodjele i povrata subvencija. Zaklada FIPRO će im ukazati na činjenicu da se ti osobni podaci ne mogu koristiti ni u jednu drugu svrhu osim za onu koju su prikupljeni, kao i na potrebu čuvanja povjerljivosti dobivenih osobnih podataka.

Zaklada FIPRO ne obrađuje vaše osobne podatke u svrhu marketinga, niti vaše osobne podatke koristi u bilo koju drugu komercijalnu svrhu – ne prodajemo, ne iznajmljujemo, ne otkrivamo i ne stavljamo ih na raspolaganje trećim pravnim ili fizičkim osobama.

Koliko dugo ih zadržavamo?

Vaši osobni podaci bit će pohranjeni do petnaest godina nakon završetka postupka selekcije po prijavi na javni poziv za dodjelu potpora, a trajno u slučaju odobravanja potpora i potpisivanja ugovora.

Vaša prava u vezi osobnih podataka

Kao nositelj podataka imate pravo u bilo kojem trenutku zatražiti pristup, ispravak ili brisanje vaših osobnih podataka te ograničiti ili se suprotstaviti određenim vrstama njihove obrade. Svatko tko smatra da mu je povrijeđeno neko pravo zajamčeno Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Općom uredbom o zaštiti podataka, može podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava Agenciji za zaštitu osobnih podataka www.azop.hr.

Za dodatne informacije u vezi zaštite i korištenja vaših osobnih podataka pošaljite upit